De veiling vindt plaats op 28 mei om 10:00 uur en wordt verzorgd door gerenommeerd veilighuis Carlo Bonte Auctions, bekend van het programma ‘Stukken van Mensen’.

In het bruisende Oostende, waar de zilte geur van de zee de lucht doordrenkt met inspiratie, woont en creëert Joke Verstegen, een kunstenaar die haar eigen pad bewandelt te midden van de ku(n)stscene. Voor haar is kunst meer dan alleen creatie; het is een beleving, een samensmelting van intuïtie en observatie, doordrenkt met de dynamiek van haar omgeving.

Na jarenlang haar passie voor kunst te hebben gecombineerd, besloot Joke in 2022 haar eigen galerie te openen en voltijds kunstenaar te worden. Haar werk weerspiegelt de diversiteit van haar geest: van de verfrissende landschappen, geïnspireerd door de adembenemende vergezichten van haar omgeving, tot de aardse, humane en drip painting collectie. Alle werken zijn abstract en uniek!

Het Ensorjaar bracht een uitdaging met zich mee, hoewel ze aanvankelijk terughoudend was om in de voetsporen van een andere kunstenaar te treden, liet een bezoek aan het Ensorhuis haar kennismaken met de intrigerende wereld van James Ensor. Met een vleugje eigenheid en respect voor de meester, creëerde Joke een gelimiteerde collectie van tien werken, elk doordrenkt met haar unieke stempel. Toch bleef er een knagend gevoel van ongemak; het idee om simpelweg het werk van een ander te repliceren voelde niet authentiek. Vastbesloten om iets terug te geven aan de ku(n)stgemeenschap, besloot Joke één van haar werken – ‘De Intrige’ – te veilen in samenwerking met veilinghuis Carlo Bonte. Het was een uitdaging op zich maar met de steun van Carlo Bonte en zijn toegewijde team, werd het project al snel een realiteit. Met een geschatte waarde tussen de 2.000 à 3.000 euro hoopt Joke niet alleen haar werk te laten waarderen, maar ook geld in te zamelen voor de lokale zorg in Oostende.

Voor Joke is kunst meer dan alleen esthetiek; het is een krachtig middel om verbindingen te leggen, emoties te uiten en positieve veranderingen teweeg te brengen. Haar reis als kunstenaar is een pad van authenticiteit, creativiteit en vooral, een hart dat klopt voor de kunst.

Meer info