Locatie
CC De Grote Post - Hendrik Serruyslaan 18A , 8400 Oostende
Openingsuren

Beide voorstellingen gaan van start om 20.00 uur.
Schoolvoorstelling: 26.02.2024 om 10.00 uur en 13.30 uur

Prijs

Standaard tarief: €25

Een totaalkunstenaar, artiest pur sang. James Ensor heeft geschilderd, getekend en geëtst, maar schreef ook gedichten, componeerde muziek, ontwierp theaterdecors en -kostuums. Oostends theatermaker Dries Vanhegen las en zag alles wat over en van Ensor te vinden is. Hij hertaalt zijn tirades, zijn hunker en honger, zijn eenzaamheid tot een dramatisch verhaal vol dromen en demonen. Vanhegen speelt dat hij Ensor is. Het burleske en carnavaleske in Ensors werk inspireert muzikant Serge Feys tot een nieuwe compositie. Die wordt live gebracht door vier muzikanten, waaronder hijzelf. Een ode aan de kunst: theater, muziek, film, beeldende kunst.

Scholen en groepen

Het Ensor stadsfestival vormt het ideale decor voor een unieke ervaring in groep. De verschillende tentoonstellingen bieden een fascinerende kijk op de wereld van James Ensor en zijn invloed op de kunstwereld. De mogelijkheden zijn divers en worden telkens op maat uitgewerkt.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis niet van het Ensorjaar! Blijf als eerste op de hoogte van alle nieuwtjes en activiteiten.