Openbaar vervoer

Trein (NMBS)

Op de website van de NMBS vind je op de pagina Reizigers met beperkte mobiliteit alle informatie over reserveren, assistentie en faciliteiten.
Op MeerMobiel lees je alle informatie gebundeld.
Op de pagina van station Oostende vind je alle beschikbare diensten en faciliteiten in dit station. Klik hiervoor op ‘Faciliteiten voor reizigers met beperkte mobiliteit’.

Er is een park & ride zone in de parkeertoren van de parking Station-Zee. Hiervoor dien je in de parking te rijden, waarna je kunt afgezet worden aan de lift die rechtstreekse toegang tot de treinperrons biedt. Auto's en taxi's kunnen 30 minuten gratis in de parking terecht, om mensen af te zetten of op te halen.

Bus en belbus (De Lijn)

Op de website van De Lijn vind je alle informatie over toegankelijkheid.
Op MeerMobiel lees je alle informatie gebundeld.

Kusttram (De Lijn)

Op de website van De Kusttram (De Lijn) vind je algemene info over deze tramlijn. Je vindt er welke haltes toegankelijk zijn.

Gratis overzetboot

De veerverbinding tussen de Wester- en Oosteroever is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Vanaf de kade zijn de veerboten vlot bereikbaar via een zachte loophelling.

Aangepast vervoer

Op MeerMobiel vind je alle informatie over aangepast vervoer, mindermobielencentrales, taxi- en ziekenvervoer.
In de databank van MeerMobiel kan je zoeken welke vervoeraanbieders bij jou in de buurt actief zijn.
Heb je meer hulp nodig om je rit te reserveren of je mobiliteitsvraag op te lossen? Contacteer dan de Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer (MAV).

MeerMobiel – Iedereen op weg

Op MeerMobiel ontdek je alles over toegankelijk en aangepast vervoer in Vlaanderen en Brussel.

Voorbehouden parkeerplaatsen

Met een parkeerkaart voor personen met een handicap mag je parkeren op voorbehouden parkeerplaatsen. De kaart is persoonlijk: niemand mag de kaart gebruiken als je zelf niet aanwezig bent, als chauffeur of als passagier. De kaart moet duidelijk zichtbaar op het dashboard liggen met het rolstoelsymbool naar boven.
Meer info over de parkeerkaart vind je op de website van de FOD Sociale Zekerheid.

Parkeren in Oostende

Een totaaloverzicht van alle parkings in Oostende vind je hier.

Navigeer en Parkeer

Op Navigeer en Parkeer vind je het overzicht van alle voorbehouden parkeerplaatsen in West-Vlaanderen. In het geoloket kan je zoeken op gemeente, ligging, afmetingen en ondergrond. Je kan de locaties ook importeren in je gps.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis niet van het Ensorjaar! Blijf als eerste op de hoogte van alle nieuwtjes en activiteiten.