Locatie
kleinVerhaal - Sint-Sebastiaanstraat 16 , 8400 Oostende
Openingsuren
  • 06.01.2024 - Groot Strand t.h.v. Drie Gapers
  • 10.03.2024 - Thermae Palace
  • 30.06.2024 - Strand Mariakerke
  • 15.09.2024 - Strand t.h.v. de hoofdredder post Kursaal
Prijs

Inschrijven verplicht.

Een literair Ensorbad gevolgd door vier schrijfkabinetten op het strand

Wie zijn ze, die baders die zich in weer en wind laten meevoeren door de golven, die altijd staan springen voor een frisse duik of vier seizoenen lang met een glimlach het wilde water van de zee in lopen?

Een diverse groep schrijvers neemt vier keer – elk seizoen – plaats in een strandkabinet aan de vloedlijn om er zwemmers te observeren. Ze maken, met de nodige humor, portretten van de baders. Portretten van vrouwelijkheid, mannelijkheid en alles daartussenin, van lichamelijkheid en nattigheid, met een vleugje ondeugendheid en erotiek.

Voor we naar de zee trekken, dompelen we de schrijvers onder in een literair Ensorbad, een intensieve driedaagse workshop van 4 tot 6 januari 2024. We verdiepen ons in het curieuze Ensoriaanse universum en volgen workshops portretschrijven, queer en feministisch schrijven om de personages uit Ensors en de hedendaagse ‘Baden van Oostende’ op gevatte wijze in hun zwembroek te zetten.

  • Donderdag 4-6 januari: Literair Ensorbad - kleinVerhaal
  • Zaterdag 6 januari: Schrijfkabinet #1 o.l.v. Heleen Debruyne - Groot strand t.h.v. Drie Gapers
  • Zondag 10 maart: Schrijfkabinet #2 o.l.v. Tülin Erkan - Thermae Palace
  • Zondag 30 juni: Schrijfkabinet #3 o.l.v. Caro Van Thuyne - Strand Mariakerke
  • Zondag 15 september: Schrijfkabinet #4 o.l.v. Twiggy Bossuyt - Strand t.h.v. Kursaal Oostende

Superlifico is een project van De Letterie vzw in samenwerking met Stad Oostende, kleinVerhaal vzw, FAAR, Hyster-x, KAAP en Conservatorium aan Zee.

Rijen
Superlifico

Scholen en groepen

Het Ensor stadsfestival vormt het ideale decor voor een unieke ervaring in groep. De verschillende tentoonstellingen bieden een fascinerende kijk op de wereld van James Ensor en zijn invloed op de kunstwereld. De mogelijkheden zijn divers en worden telkens op maat uitgewerkt.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis niet van het Ensorjaar! Blijf als eerste op de hoogte van alle nieuwtjes en activiteiten.