Locatie
Mu.ZEE - Romestraat 11, 8400 Oostende
Openingsuren
  • Maandag 12 februari 2024 van 10:00 tot 11:00
  • Maandag 12 februari 2024 van 11:30 tot 12:30
  • Maandag 12 februari 2024 van 14:00 tot 15:00
  • Maandag 12 februari 2024 van 15:30 tot 16:30
Prijs

Standaard tarief: €20

Tweede ouder: gratis

Kinderen: gratis

Het is belangrijk dat elk gezinslid wordt ingeschreven, zodat we een passende ervaring kunnen bieden aan iedereen die deelneemt.

Speciaal voor de allerjongsten van 8 maanden tot 4 jaar!

Dansende penseelstreken op Ensors muziek

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet. En het is… een heel groot kader. Met veel verschillende kleuren. Op de tafel staat een vaas, ik denk dat er bloemen in zitten. Zie je dat ook?
Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet. En het is… een citroen of een oester, of een glas water dat glinstert in het licht, blinkt als parels of schittert als goud.
Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet. En het is… een gezicht. Of is het een masker? Zou die persoon echt bestaan? Wie zou zich daarachter verstoppen?

Twee spelers toveren voorwerpen uit kistjes en kastjes en proberen ze te verzamelen op een blad, in een kader, in kleurrijke verf of te vangen achter glas. Een fluitist, harpiste en cellist brengen een echt salonconcert met thema’s van Ensor zelf. Maar de beestjes kriebelen overal en dan komt de aap uit de mouw.

In ‘Nature Morte’ geeft De Spiegel met vijf live performers een speelse inkijk in het werk van Ensor en dat van zijn tijdgenoten, middenin de expo Rose, Rose, Rose à mes yeux, speciaal voor de allerjongsten van 8 maanden tot 4 jaar.

Credits:
Concept en creatie: Karel Van Ransbeeck, Marie Van Praag en Lize Pede
Spel: Marie Van Praag en Lize Pede
Muzikale bewerking composities van James Ensor: Adrian Lenski
Muzikanten: Jutta Troch, Nicolas Ankoudinoff, Sam Faes
Decor: Karel Van Ransbeeck, Wim Van De Vyver
Productie: De Spiegel

Op maandag 12 februari zal Mu.ZEE uitzonderlijk geopend zijn voor de sessies van De Spiegel.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis niet van het Ensorjaar! Blijf als eerste op de hoogte van alle nieuwtjes en activiteiten.