Locatie
Hotel Le Parisien - Groentemarkt 19, 8400 Oostende
Openingsuren

De tafelredes gaan van start om 18.30 uur.

Prijs

UITVERKOCHT

Tijdens dit Ensorjaar zetten we in samenwerking met De Grote Post, Theater Aan Zee, Klein Verhaal en KAAP bevlogen tafelredes opnieuw op de kaart in Oostende. We organiseren vijf reeksen tussen januari en september ‘24, telkens op een andere locatie, telkens binnen een andere setting. Deze keer is TAZ onze uitvalsbasis in Hotel Le Parisien.

We nodigen het publiek uit en No Nonsense zorgt voor een heerlijk menu. Tijdens het samen eten en drinken en luisteren we naar 3 bevlogen sprekers die tussen elk gerecht een tafelrede ten berde brengen.

De reeks tafelredes kreeg de overkoepelende titel Brave New Words. Een verwijzing naar Ensor die destijds eveneens legendarische tafelredes organiseerde waarin hij op geheel eigen wijze maatschappelijke wantoestanden aankaartte.

…bedoeld om de burger op de zenuwen te werken, het kind te jennen, de massieve doctrinair razend te laten worden, het verbouwereerde dienstmeisje te ontwapenen, de grapjas op droog zaad te zetten, de lomperik en de verstijfde schoolfrik af te bekken.

- James Ensor


Tijdens Theater Aan Zee verwelkomen we historicus Christophe Busch (bracht recent het boek De duivel in elk van ons uit), schrijfster Aya Sabi (die net de Ultima voor Opkomend Talent won) en documentairemaakster en fotografe Lisa Spilliaert uit. Ze zullen zich uitspreken over het overkoepelende thema van intergenerationeel trauma.

Brave New Words, hoe bescheiden ook qua opzet, is een format om tot gesprek te komen, te luisteren, te begrijpen en op die manier de wereld te veranderen, waarbij we, zoals het hoort, gewoon beginnen bij onszelf.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis niet van het Ensorjaar! Blijf als eerste op de hoogte van alle nieuwtjes en activiteiten.