Locatie
Spektakelzaal KVO - Van Tyghemlaan 62, 8400 Oostende
Openingsuren

Deuren op vanaf 15u30. 

Start lezing om 16u00.

Prijs

Standaard tarief: €18

Kinderen <12 jaar: gratis

Het gemend koor Canta uit Oostende onder leiding van Filip Devisch brengt hulde aan James Ensor. Het koor brengt repertoire met een knipoog naar het rijke oeuvre van de meester. Oostende, de zee, kleuren, vissersopstand, duinen, maskers, … het komt allemaal aanbod. Een aantal werken werden voor dit concert door Filip Devisch zelf gecomponeerd.

Niet enkel liederen maken deel uit van deze voorstelling. Oostendenaar en voorlezer pur sang Onno van Gelder jr. leest een selectie postkaarten voor die James Ensor aan zijn zuster Marie schreef tussen de jaren 1918 en 1935. De schilder verbleef vaak in Brussel of Antwerpen. Soms stuurde hij haar meerdere kaartjes per dag; dagelijkse nieuwtjes. Over het weer, zijn ontmoetingen, over zijn bezorgdheid betreffende de opvoering van zijn ballet, over zijn bekommerdheid aangaande de gezondheid van Marie en hun beider geliefden. Het handschrift van de kunstenaar geeft kaart na kaart de intimiteit tussen broer en zus weer.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis niet van het Ensorjaar! Blijf als eerste op de hoogte van alle nieuwtjes en activiteiten.