Locatie
Dorpsstraat - Ter hoogte van Onze-Lieve-Vrouw-ter-Duinenkerk Mariakerke, 8400 Oostende
Openingsuren

Opbouw van 12-14 april.

Onthulling op 20 april om 18u.

Prijs

Gratis

Ronny De Witte

Wie het in Beaufort 2006 meemaakte, ziet het nog altijd voor zich: de gigantische spin ‘Maman’ van Louise Bourgeois, boven het graf van James Ensor. De Oostendse Jeugdraad komt 18 jaar later met een originele hommage aan én James Ensor én Louise Bourgeois. Vlakbij deze iconische plek laten vier jeugdverenigingen zich inspireren door beide kunstenaars om een kunstwerk te sjorren als bijdrage aan Ensor 2024 Oostende: ‘Ensjor’.

Het kunstwerk, wordt opgebouwd tussen 12 april en 14 april, gaat verder dan slechts een visuele attractie; het is een levende herinnering aan de artistieke erfenis van Ensor en belichaamd de jeugdige geest van Oostende. Na afloop van het project zullen de constructiematerialen, waaronder de sjorbalken en touwen, worden geschonken aan de deelnemende jeugdverenigingen, waardoor de erfenis van Ensor ook voortleeft in de dagelijkse activiteiten van de jeugd van Oostende.

Dit project ondersteund door Stad Oostende, is een participatief initiatief tussen diverse partners, waaronder:

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis niet van het Ensorjaar! Blijf als eerste op de hoogte van alle nieuwtjes en activiteiten.