Locatie
Mu.ZEE - Romestraat 11, 8400 Oostende
Openingsuren
Dinsdag tot zondag van 10.00 uur tot 17.30 uur.
Gesloten op maandag.
Anoniem, James Ensor tussen de leden van de Compagnie du Rat Mort, 2 mei 1903, Collectie Mu.ZEE bibliotheek Oostende – Stad Oostende

In het kader van het Ensorjaar brengt Mu.ZEE bibliotheek in samenwerking met het bestuur van de Cercle Coecilia een wel heel unieke tentoonstelling. Als geëngageerd persoon was James Ensor niet alleen bestuurslid van de Cercle Coecilia, hij drukte ook zijn stempel op de jaarlijkse Bal du Rat Mort die door deze vereniging werd georganiseerd. De archieftentoonstelling brengt in het kader van het Ensorjaar 2024 de kunstenaar als protagonist naar voren en toont zijn betrokkenheid in de Cercle Coecilia. Ook de rijke geschiedenis van deze vereniging kom je er te ontdekken.

Voor het eerst zal de Koninklijke Cercle Coecilia Oostende met haar bijzondere collectie van affiches en uniek materiaal naar buiten treden. Dit wordt aangevuld met beeldmateriaal en archiefstukken uit de rijke collectie van Mu.ZEE bibliotheek. Ook de Kunstacademie aan Zee in Oostende springt op de kar en toont heel wat bijbehorende maskers die door de leerlingen werden gemaakt.

De tentoonstelling ‘Ensor en Bal du Rat Mort’ is in Mu.ZEE vrij te bezoeken op de derde verdieping van dinsdag tot zondag tussen 10u – 17u30.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis niet van het Ensorjaar! Blijf als eerste op de hoogte van alle nieuwtjes en activiteiten.