Locatie
Mu.ZEE - Romestraat 11, 8400 Oostende
Openingsuren
Dinsdag tot zondag van 10.00 uur tot 17.30 uur.
Gesloten op maandag.
Prijs

Standaard tarief: €15

Groepstarief: €13 vanaf 15 personen

Beschikbaar met
Gids, Audiogids

Rose, Rose, Rose, à mes yeux! James Ensor en het stilleven in België 1830-1930 is de eerste tentoonstelling ooit volledig gewijd aan de stillevens van Ensor. De expositie volgt de evolutie binnen het oeuvre van Ensor en binnen de geschiedenis van het stilleven in België.

In het oeuvre van Ensor speelt het stilleven een belangrijke rol. De kwaliteit en de betekenis van zijn intrigerende, complexe stillevens worden duidelijk wanneer deze gesitueerd worden binnen de ontwikkeling van dit genre in België van 1830 tot 1930. Ensors werk vormt het kantelpunt waarin de burgerlijke pronk zijn geloofwaardigheid verliest, de schilder zich losmaakt uit de conventies van het genre, en het beeld oplost in licht en kleur.

De tentoonstelling biedt met ca. 150 werken, een overzicht van de 19e-eeuwse, academische, decoratieve traditie vanaf Antoine Wiertz tot Frans Mortelmans, met vele vergeten maar zeer vakkundige en in hun tijd zeer succesvolle schilders zoals Jean Robie, Hubert Bellis.

Een 50-tal werken van Ensor uit publieke en private verzamelingen uit binnen- en buitenland, worden geplaatst naast een honderdtal veelal onbekende, zelden of nooit publiek getoonde stillevens die de ontwikkeling van het beeldgenre in België illustreren.

Curatoren: Bart Verschaffel, Sabine Taevernier en Stefan Huygebaert

Ontdek Rose, Rose, Rose à mes yeux!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis niet van het Ensorjaar! Blijf als eerste op de hoogte van alle nieuwtjes en activiteiten.