Locatie
De Grote Post - zaal Grote Post ,
Openingsuren

De openingsavond gaat door van 20.00 tot 22.00 uur.

Prijs

Standaard tarief: €15

FAAR vraagt aan een aantal kritische, geëngageerde geesten om hun blik scherp te stellen op een deeltje van de maatschappelijke horizon. Om te focussen op tendensen die hen opvallen die anderen schijnbaar lijken te ontgaan, en om dit vervolgens uit te vergroten tot een essay dat iets zegt over onze tijd. De verrekijkers zoomen in om vervolgens uit te zoomen.

Lieke Marsman, Thomas Hertog en Stefan Hertmans doen dit elk vanuit hun eigen referentiekader, perspectief en buikgevoel. Wouter Deprez kruipt voor deze gelegenheid in de huid, en in de pen, van James Ensor. Tijdens deze feestelijke openingsavond gaan deze Verrekijkers, die allen beschikken over de gave om woorden te geven aan de onderstroom, met elkaar in gesprek. Wat zien zij wat wij niet zien? Wat is vandaag onderbelicht? Waarover moeten we praten als we het over morgen hebben?

De vier Verrekijkers krijgen ook een centrale plek in het programma. Hun essays vormen de kapstok voor de openingsavond, maar aansluitend duiken ze ook op op andere momenten tijdens het festival.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis niet van het Ensorjaar! Blijf als eerste op de hoogte van alle nieuwtjes en activiteiten.