Locatie
Fort Napoleon - vuurtorenweg 13 , 8400 Oostende
Openingsuren

Van 16/12 - 31/03: 10.00 uur - 17.00 uur
Vanaf 01/04 - 14/04: 10.00 uur - 18.00 uur
Gesloten op maandag, behalve tijdens Vlaamse schoolvakanties en op feestdagen.
Fort Napoleon is ook gesloten op 01/01 en 25/12.

Prijs

Standaard tarief: €11

Kind 6 - 14 jaar: €9

Kind < 6 jaar: gratis

Groepen vanaf 10 personen: €9

Schoolgroepen 6 - 12 jaar: €5

Schoolgroepen + 12 jaar: €6

Grote kunst voor Kleine Kenners

Grote kunst voor kleine kenners is een boekenreeks en concept van Thaïs Vanderheyden. Ze laat kinderen op een humoristische en laagdrempelige manier kennismaken met de grootste meesterwerken uit de schilderkunst.

In het kader van het Ensorjaar herschilderde Thaïs enkele iconische werken van deze kleurrijke kunstenaar en maakte er een junior-parodieën van. Naast die grappige versies worden uiteraard ook reproducties van de originele werken getoond en anekdotische verhalen verteld over Ensor’s oeuvre, de schilder, het onderwerp of de stijl.

In deze sprankelende expo neemt Arno de heremietkreeft je mee op een tijdreis door het kleurrijke leven van deze fantastische kunstenaar! Met een audiogids kom jij alle kleine en grote verhalen over Ensor te weten. Daarna ga je op zoek naar Ensor’s mysterieuze maskers. Er zitten er heel wat verstopt in de decors van zijn leven. Zoek je mee? Zet je schrap want het zijn er heel wat! Welkom in Oostende!

Na je bezoek aan Fort Napoleon kun je eveneens de stad intrekken met de Zoektocht Grote Kunst voor Kleine Kenners.

©2023 Thaïs Vanderheyden & De Limonadefabriek

Ga op ontdekking

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis niet van het Ensorjaar! Blijf als eerste op de hoogte van alle nieuwtjes en activiteiten.