Locatie
De Grote Post - Hendrik Serruyslaan 18A, 8400 Oostende
Prijs

Gratis

Het Ensorjaar biedt CVO Scala een uitstekende gelegenheid om de cursisten onder te dompelen in het leven en werk van Ensor. De vakgroepen Nederlands voor anderstaligen, Fotografie en Tweedekansonderwijs (TKO) van CVO Scala zullen op een creatieve manier aan de slag gaan met het werk van de historische schilder.

Wat zegt het schilderij “Zelfportet met Bloemenhoed” van Ensor je? Tijdens “Paroles, paroles, paroles”, een samenwerking tussen CVO Scala en kunstenaar Lieven Neirinck, beschrijven mensen met verschillende etnische achtergronden het werk voor het eerst. Ze vertellen in hun taal wat ze zien en voelen. De studenten fotografie van CVO Scala brengen hen close up in beeld; onderaan staat hun land van herkomst. Alle portretten worden in één touchscreen samengebracht. Met een QR-code hoor je op je smartphone elke beschrijving. In het Spaans, Engels, Frans, maar ook in het Noors, Littouws en zoveel meer minder bekende talen. Ensor is een internationaal beroemde man.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis niet van het Ensorjaar! Blijf als eerste op de hoogte van alle nieuwtjes en activiteiten.